Natur & bæredygtighed i Vision Park

Vision Park bliver udviklet med respekt for natur, bæredygtighed og biodiversitet. Dermed skal det store erhvervsområde ikke alene være en attraktion for virksomheder og deres medarbejdere, som får deres daglige gang i parken, men også for besøgende fra nær og fjern.

Vision Properties, der står bag Vision Park, arbejder med tre former for bæredygtighed i udviklingen af området:

Miljømæssig bæredygtighed

Det vil sige, at der i alt fra materialevalg til byggeprocesser og efterfølgende energiforbrug og miljøbelastning tages så store hensyn til miljø og klima, som det er økonomisk og praktisk muligt.

Social Bæredygtighed

Det vil sige, at der i udviklingen af parken og dens byggerier tages optimale hensyn til alt fra arkitektur og æstetik til indeklima og akustik.

Økonomisk bæredygtighed

Det vil sige, at der skal være fokus på omkostningerne i forbindelse med både byggeri, drift og vedligehold. Samlet set skal Vision Park skabe optimal økonomisk værdi for både ejere og lejere.

Certificeret bæredygtighed

Der findes primært fire internationale certificeringsordninger for bæredygtigt byggeri, og i Vision Park har vi valgt at arbejde med den tyske DGNB. DGNB betyder ”Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen” og er et tysk selskab for bæredygtige bygninger. Selvom det er en tysk certificeringsordning, er den blevet gjort national og oversat til danske vilkår af Green Building Council Denmark.

DGNB er en helhedstankegang, hvor der tages hensyn til levetidsbetragtningerne for byggematerialerne, brugerne af bygningerne og den økonomiske bæredygtighed i projektet. Det er netop denne helhedstankegang, der er baggrunden for, at Vision Park arbejder med DGNB-certificeringen.

Den første store lagerbygning i Vision Park på 100.000 kvadratmeter opnår som det første erhvervsbyggeri i verden DGNB’s Guld-certificering. En af bygningens mange bæredygtige aspekter er, at strømforsyningen kommer til at stamme fra solceller i parken. Du kan læse mere om DGNB-certificering her.